Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Πασίνωστος ηθοποιός στέλεχος στο "Ποτάμι"


Θα είναι ο υπεύθυνος για θέματα πολιτισμού...
Συνεχίζεται η στελέχωση του "Ποταμιού" με άτομα από διάφορους χώρους της κοινωνίας και του πολιτισμού. Ένας από αυτούς είναι γνωστός ηθοποιός, ο οποίος θα είναι αρμόδιος για θέματα πολιτισμού στη νέα πολιτική κίνηση, με τον ίδιο να μη δηλώνει "στέλεχος", αλλά "ενεργός πολίτης". 
Ο λόγος για τον Νίκο Ορφανό, που πολλοί τον θυμούνται ως τον "Κίτσο" στην πετυχημένη διαφήμιση, ο οποίος ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να εμπλακεί στην πολιτική στα 44 του χρόνια. "Με φώναξε ο Σταύρος Θεοδωράκης και μου είπε «θέλω να είσαι μαζί μας». Ζορίστηκα πολύ για ένα διήμερο, μέχρι να απαντήσω σε αυτή την πρόταση, αλλά τελικά υπερίσχυσε μέσα μου η σκέψη πως «δεν γίνεται να γκρινιάζουμε μόνο για τα κακώς κείμενα και όταν έρχεται η δυνατότητα να έχουμε μια πιο ενεργή συμμετοχή για να κάνουμε μια αλλαγή, να απομακρυνόμαστε και να γυρνάμε στη ζωούλα μας, στα καφεδάκια μας και στη ρουτίνα μας». Ας δοκιμαστώ και θα δούμε. Πιστεύω, δε, πως έχω την απαραίτητη γνώση του βιοπορισμού, την καλλιέργεια που χρειάζεται και την πρόθεση να αφοσιωθώ", δηλώνει στην Athens Voice.
Επίσης, στηλίτευσε τις κριτικές πως υπάρχουν "πλάτες" που στηρίζουν τον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ ερωτηθείς για τις θέσεις του κόμματος, ο ίδιος απάντησε πως "Το «Ποτάμι» προσπαθεί να δομήσει έναν καινούργιο τρόπο εξεύρεσης λύσεων, έναν καινούργιο τρόπο σκέψης και συνεργασιών. Δεν ξεκινάει με ετοιματζίδικες λύσεις, όπως τα υπάρχοντα κόμματα. Εδώ και δεκαετίες βλέπουμε ετοιματζίδικα προγράμματα, από τα οποία τίποτα δεν εφαρμόζεται μετεκλογικά. Επίσης, ό,τι πάει να εφαρμοστεί, είτε αποτυγχάνει είτε αλλάζει στην πορεία. Επομένως, το να βγούμε εμείς ως εθνοσωτήρες, όπως βλέπαμε ως ψηφοφόροι όλους τους άλλους να κάνουν, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα. Όλες αυτές οι μέχρι τώρα προεκλογικές εξαγγελίες έχουν περίτρανα αποδειχτεί ότι δεν συνοδεύονται από καμία ηθική δέσμευση από μέρους των κομμάτων που τις ξεστομίζουν. Ακόμα και διά στόματος πρωθυπουργού, του Κώστα Καραμανλή, έχουμε ακούσει, όταν ερωτήθηκε στη ΔΕΘ γιατί δεν εφαρμόστηκε το πρόγραμμα, ότι «άλλα ήταν τα δεδομένα τότε, τα οποία τώρα έχουν αλλάξει» και μετά μπορεί να αλλάξουν πάλι. Σε απλή μετάφραση αποφασίζουμε κατά περίσταση, χωρίς να δίνουμε λόγο σε κανέναν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου