Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Ανοιχτά από αύριο τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα!

Ανοιχτά από αύριο τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα!
Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου...

Ανοίγουν από αύριο τα φαρμακεία σε ολόκληρη την επικράτεια αφού οι συνδικαλιστές του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Πριν την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου είχαν προηγηθεί συνεδριάσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς. Οι φαρμακοποιοί της Αττικής και της Θεσσαλονίκης συμφώνησαν κατά πλειοψηφία την αναστολή των κινητοποιήσεών τους, κάτι που έπραξαν και οι φαρμακοποιοί του Πειραιά οι οποίοι αρχικώς ανακοίνωσαν συνέχιση της απεργίας τους μέχρι και την Τετάρτη 2 Απριλίου. Ωστόσο, για λόγους ευθυγράμμισης με τους υπόλοιπους φαρμακευτικούς συλλόγους οι Πειραιώτες τελικώς αναδιπλώθηκαν και αποφάσισαν και αυτοί να αναστείλουν τις απεργίες.
Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί της Αττικής αποφάσισαν να κάνουν στάση εργασίας αύριο Τρίτη 1η Απριλίου από τις 14:00 το μεσημέρι μέχρι τις 20:00 το βράδυ. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προαναγγέλει μάλιστα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος αύριο το απόγευμα που στην Αθήνα θα συνεδριάζουν οι 28 υπουργοί Οικονομικών των χωρών μελών της ΕΕ.
Την ίδια ώρα οι φαρμακοποιοί μοιάζουν να προχωρούν σε αντίποινα κατά της κυβέρνησης απειλώντας να σταματήσουν τον προγραμματισμό των εφημερευόντων φαρμακείων.
«Εμείς πλέον δεν θα βγάζουμε τις εφημερίες, αφού θέλουν ελεύθερη αγορά, ας την φτιάξουν», τόνισε ο πρόεδρος των φαρμακοποιών της Αττικής Κώστας Λουράντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου