Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

«Το Ποτάμι» πήρε... σβάρνα την Ήπειρο (VIDEO)

n


«Δεν είμαστε ανάχωμα, είμαστε εμείς η πρόταση» τονίζει παντού ο Σταύρος Θεοδωράκης...

Στην Πρέβεζα και στην Ηγουμενίτσα συνεχίζεται η περιοδεία της πολιτικής κίνησης «Το Ποτάμι» στην Ήπειρο. Ο επικεφαλής της κίνησης Σταύρος Θεοδωράκης σε ομιλία του στα Ιωάννινα είπε ότι μόνο κυβερνήσεις του 51% θα βγάλουν την Ελλάδα από το αδιέξοδο και υπογράμμισε ότι στόχος του κινήματός του είναι να το πιστέψει ο κόσμος, ενώ αιχμές άφησε για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο σκοπός του «Ποταμιού», είναι να καταγραφεί θετικά στις ευρωεκλογές, να το πιστέψει ο κόσμος, ότι μπορεί να ξεπεράσει το παλιό πολιτικό σύστημα, είπε ο κ. Θεοδωράκης. «Θέλουμε ένα θετικό μήνυμα από τις ευρωεκλογές, ώστε μετά σιγά- σιγά, να χτίσουμε το κίνημα. Να κάνουμε ένα μεγαλύτερο «Ποτάμι» και να κτυπήσουμε τις εθνικές εκλογές, και να είμαστε εμείς ο καθοριστικός παράγων για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο».
Για την περιοδεία

«Έχω επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο, αυτό έχει θυμώσει κάποιους. Εγώ μόλις βγήκα, τους είπα ότι θέλω να το κάνω κάπως αλλιώς. Τους είπα ότι θα φύγω, θα περιοδεύσω σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και μετά θα καταλήξω στην Αθήνα να πω τι συμπεράσματα έχω βγάλει. Ε, πολλοί θεωρούν ότι έπρεπε να κάνω το αντίστροφο. Να είμαι κάθε μέρα σ' ένα τηλεοπτικό παράθυρο, να είμαι κάθε μέρα σε μια τηλεοπτική εκπομπή και να συζητώ. Επειδή, θεωρώ ότι τα έχουμε μπερδέψει λίγο τα πράγματα στην Αθήνα, θα επιμείνω στον άλλον τρόπο. Σ' αυτό που κάνω εδώ. Είμαι ανοιχτός στην κριτική, ακόμα και στην πολεμική και νομίζω ότι ο κόσμος βγάζει τα συμπεράσματά του. Και απ' αυτούς που λένε το ένα και απ' αυτούς που λένε το άλλο. Και να σας πω κάτι, να το πω ευθέως τώρα γιατί δεν θέλω να δυσαρεστήσω αλλά θα το πω. Εγώ πάντα είχα εχθρούς. Δηλαδή, θέλω να σου πω ότι δεν θεωρώ ότι ένας δημοσιογράφος, όπως και σήμερα ένας πολιτικός πρέπει να τα έχει καλά με όλους. Και πολλές φορές, αυτοί που σε βρίζουν, σε καθορίζουν κιόλας».

Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι το Ποτάμι, όπως είπε, θα αποτελέσει πλατφόρμα πολιτικής καινοτομίας, χωρίς δαιδαλώδες κομματικό σύστημα και επαγγελματικά στελέχη. Σε ερώτηση σχετικά με την πολυσυλλεκτικότητα των κομμάτων, ο Στ. Θεοδωράκης άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ένα κόμμα που θέλει να κυβερνήσει πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν θέλει η όχι, να είναι στην Ευρώπη, εάν θέλει να είναι στο ευρώ η την δραχμή. «Δεν είμαστε ανάχωμα, είμαστε εμείς η πρόταση», απάντησε σε όσους σχολιάζουν την δημιουργία του «Ποταμιού», ενώ πρόσθεσε ότι από τις λεπτομέρειες των δημοσκοπήσεων, η πλειοψηφία του κόσμου, ανεξαρτήτως αν θα το ψηφίσει ή όχι θεωρεί ότι ήταν μια τολμηρή κίνηση που ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα της ελληνικής πολιτικής.
Για το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, είπε ότι πρέπει να τεθεί σε καινούργιες βάσεις και πως τα δάνεια που δίδονται να είναι με καθαρά τραπεζικά κριτήρια και ο ελεγκτικός μηχανισμός να συμπεριλάβει τις δανειοδοτήσεις χωρίς να λειτουργεί ανεξέλεγκτα. Τέλος ο Θεοδωράκης μίλησε για το παθητικό των ΜΜΕ τονίζοντας ότι έχουν μία σχέση εξάρτησης από τους πολιτικούς, από τα κόμματα. «Το σημαντικό για όσους μιλάνε για την κατάχρηση της σημερινής εξουσίας σε σχέση με κάποια δάνεια, θα είναι να τραβήξουν μια διαχωριστική γραμμή και να πουν ότι δεν υπάρχει πολιτικό χρήμα που θα εκτρέφει την δημοσιογραφία και τους δημοσιογράφους» τόνισε.
«Ή στο ευρώ ή στη δραχμή»

«Είμαστε από την αρχή ξεκάθαροι για πάρα πολλά πράγματα. Επί παραδείγματι, κι επειδή μιλάμε για ευρωπαϊκές εκλογές, έχουμε ξεκαθαρίσει και δεν παίζουμε καθόλου με το θέμα της Ευρώπης. Έχουμε αποφασίσει ότι ο ρόλος της χώρας μας είναι σε μία δίκαιη Ευρώπη. Και το πρόγραμμα που θέσαμε λέει αυτό. Μια δυνατή Ελλάδα σε μια δίκαιη Ευρώπη. Έχουμε αποφασίσει όλα τα σημαντικά. Δεν είναι ένα ευχολόγιο. Έχουμε θέσεις απ' την θεολογία των βουλευτικών κολοσσών, μέχρι τα προϊόντα, τα ποπ, τι πρέπει να γίνει, πώς πρέπει να σκεφτεί η περιφέρεια, έχουμε συγκεκριμένες θέσεις, όλοι παραδέχονται σήμερα ότι έχουμε θέσεις. Υπάρχουν πιθανόν κάποιες λεπτομέρειες που κάποιοι από εμάς τις βλέπουν διαφορετικές. Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Πρόβλημα είναι όταν σε ένα κόμμα δεν έχουν αποφασίσει ας πούμε αν είναι με το ευρώ ή με τη δραχμή. Ένα κόμμα που θέλει να κυβερνήσει πρέπει να 'χει δώσει αυτή την απάντηση. Είσαι σε, είσαι με την Ευρώπη ή δεν είσαι με την Ευρώπη; ».
n

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου