Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ποιες ήταν οι αγαπημένες συνήθειες της Μέριλιν Μονρόε;

Όλα όσα δεν γνωρίζετε...

Έγινε διάσημη για τις καμπύλες της, ωστόσο είναι εκπληκτικό το πόσο σκληρή δουλειά απαιτούσε η διατήρηση της σιλουέτας – κλεψύδρα της Μέριλιν Μονρόε.
Λίγο πριν τα γυρίσματα της ταινίας «Οι Άνδρες προτιμούν τις ξανθές» φωτογραφήθηκε από τον Philippe Halsman για το εξώφυλλο του περιοδικού Life στις 7 Απριλίου 1952, κάνοντας τις καθημερινές ασκήσεις ρουτίνας.
Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες δείχνουν μια πολύ σοβαρή Μέριλιν να σηκώνει μπάρες και βάρη ρίχνοντας στα διαλείμματα καυτές ματιές γεμάτες υπονοούμενο στο φωτογράφο και τους βοηθούς του.
Κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης η Μέριλιν δεν ήταν ακόμη παγκοσμίως γνωστή, αλλά ακόμη και τότε είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί τα τεχνάσματά της στους άνδρες.
Ο Halsman αργότερα έγραψε για την φωτογράφηση και δήλωσε σχεδόν ερωτευμένος μαζί της. «Φλέρταρε και με τους τρεις μας. Και ήταν τέτοιο το ταλέντο της που ο καθένας μας ένιωθε ότι αν έφευγαν οι άλλοι δύο, κάτι υπέροχο θα συνέβαινε. Το σεξ-απίλ της ήταν το όπλο και η άμυνά της».
Το φτηνό διαμέρισμα όμως στο οποίο διέμενε στα περίχωρα του Λος Άντζελες, έκρυβε επίσης στοιχεία πως αυτό που την ενδιέφερε δεν ήταν μόνο το θανατηφόρο βλέμμα της και η σέξι εμφάνισή της.
«Αυτό που με εντυπωσίασε στο φτηνό σαλόνι της, ήταν η προφανής προσπάθεια για 'αυτοβελτίωση'» έγραψε ο Halsman.
«Είδα μια φωτογραφία της Ελεανόρα Ντους και ένα πλήθος βιβλίων που δεν περίμενα να βρω εκεί, όπως έργα του Ντοστογιέφσκι, του Φρόιντ κ.λ.π. Στο πάτωμα επίσης βρίσκονταν δύο αλτήρες» πρόσθεσε.
Η Μέριλιν έδωσε λεπτομέρειες για την διατροφή της αργότερα μέσα στην ίδια χρονιά σε μια συνέντευξη στο Pageant Magazine.
«Ειλικρινά, δε θεώρησαν ποτέ την εικόνα μου τόσο εξαιρετική. Μέχρι πολύ πρόσφατα, σπάνια τη σκεφτόμουν» είχε δηλώσει η ταπεινή Μέριλιν. «Μεγαλύτερη ανησυχία μου ήταν να τρώω αρκετά. Τώρα ανησυχώ μήπως τρώω πολύ. Δεν ασχολούμουν ποτέ με ασκήσεις».
Εξήγησε μάλιστα πως περνούσε 10 λεπτά κάθε μέρα σε ασκήσεις για σύσφιξη με μικρά βάρη αλλά επέμεινε πως δεν ήταν τρελαμένη με την γυμναστική.
Η Μονρόε μίλησε επίσης για τη διατροφή της, που σύμφωνα με πολλούς ήταν «ιδιαίτερα παράξενη».
Για πρωινό, η Μονρόε έπινε ένα ποτήρι ζεστό γάλα μαζί με ένα αυγό καθώς και ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα.
«Αμφιβάλλω αν κάποιος γιατρός θα συνιστούσε ποτέ ένα πιο θρεπτικό πρωινό για ένα εργαζόμενο κορίτσι με ελάχιστο ελεύθερο χρόνο» είχε δηλώσει.
Η ηθοποιός παρέλειψε τελείως να αναφερθεί στο μεσημεριανό γεύμα, αλλά είχε δηλώσει πως το δείπνο της ήταν σχεδόν πάντα το ίδιο – κάποιο είδος πρωτείνης με μίνι ωμά καρότα.
«Πρέπει να είμαι εν μέρει κουνέλι, ποτέ δε βαριέμαι τα ωμά καρότα» έλεγε.
Αλλά φρόντιζε να κρατά χώρο για επιδόρπιο. «Τον τελευταίο καιρό έχω αναπτύξει τη συνήθεια να σταματώ για μια μπάλα παγωτού λίγο πριν επιστρέψω στο σπίτι μου το βράδυ. Είμαι σίγουρη πως δε θα επέτρεπα στον εαυτό μου αυτή την παρασπονδία αν η κανονική μου διατροφή δεν αποτελούνταν εξ ολοκλήρου από πρωτεϊνούχες τροφές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου