Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Επέστρεψε στην Σίτι ο τίτλος!


Δέχθηκε τα δώρα της Λίβερπουλ και δεν τα επέστρεψε ποτέ!

Η Μάντσεστερ Σίτι κράτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στην πόλη, διαδέχθηκε την Γιουνάιτεντ στην κορυφή της Αγγλίας και κατέκτησε το 2ο πρωτάθλημά της την τελευταία τριετία.


Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι οδήγησε την Σίτι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Πρέμιερ Λιγκ μετά την επικράτηση και επί της Γουέστ Χαμ με σκορ 2-0. Σε έναν μαραθώνιο, ο οποίος άλλαξε 25 φορές ομάδα στην κορυφή, η Σίτι κατάφερε να ανέβει σ' αυτήν τις λιγότερες μέρες από κάθε άλλη ομάδα – μόλις 14 – και τελικά να κόψει πρώτη το νήμα.
Ο Νασρί με υπέροχο σουτ προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου άνοιξε το σκορ, ο Κομπανί διπλασίασε νωρίς στο 2ο ημίχρονο τα τέρματα της ομάδας του, όμως όλα αυτά έδειχναν να μην έχουν σημασία αφού πριν απ' όλα ο Σκρτελ είχε...προλάβει να βάλει μπροστά στο σκορ την Νιούκαστλ στο «Ανφιλντ» σημειώνοντας το 6ο αυτογκόλ της ομάδας του φέτος. 

Η Λίβερπουλ μετά την πρώτη θέση στη λίστα με τα περισσότερα δοκάρια (27), «έκλεψε» μια ακόμη πρωτιά, ισοβαθμώντας αυτή τη φορά με την Σάντερλαντ. Κατάφερε πάντως στο δεύτερο ημίχρονο να ανατρέψει την κατάσταση και τουλάχιστον να κλείσει με νίκη τη σεζόν. Αρχικά ο Άγκερ στο 63' και εν συνεχεία ο Στάριτζ στο 65' σκόραραν για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, η οποία έφτασε στην επικράτηση με σκορ 2-1.

Η Σάντερλαντ αφού ολοκλήρωσε το έργο της, που δεν ήταν άλλο από την παραμονή στην κατηγορία, υποδέχθηκε χωρίς άγχος τη Σουόνσι και της επέτρεψε να πανηγυρίσει την τελευταία νίκη της σεζόν. Ο Ντάιερ στο 7' και Έμνες στο 14' σκόραραν για τους «κύκνους», ο Μπορίνι μείωσε στο 50' όμως ο Μπονί τρία λεπτά μετά διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για τους φιλοξενούμενους.

Στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» η Τότεναμ ήθελε ένα βαθμό απέναντι στην Άστον Βίλα για να οριστικοποιήσει την έξοδό της στο Γιουρόπα Λιγκ και τελικά κατάφερε να φτάσει σε μια άνετη επικράτησε με σκορ 3-0. Ο Παουλίνιο στο 14' και ο Αντεμπαγιόρ στο 38' συμπλήρωσαν το αυτογκόλ του Μπέικερ στο 35' για τα «σπυρούνια», σε μια άκρως περιπετειώδη σεζόν, η οποία ολοκληρώθηκε σχετικά επιτυχημένα με την έξοδο στην Ευρώπη.

Σαουθάμπτον και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν στο 1-1 με τον Ρίκι Λάμπερτ να ανοίγει το σκορ στο 28ο λεπτό και τον Χουάν Μάτα να ισοφαρίζει στο 54΄φτάνοντας με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» τα 6 τέρματα, σε 15 ματς, όσα ακριβώς είχε σημειώσει με την Τσέλσι αλλά σε 34 παιχνίδια.

Στο «Κάροου Ρόουντ» η Άρσεναλ δεν θέλησε να βγάλει το πόδι από το γκάζι ούτε κόντρα στην υποβιβασμένη Νόριτς. Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ, οι οποίοι σε μια ακόμη σεζόν πραγματοποίησαν εκπληκτικό φίνις και προετοιμάζονται για τον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στη Χαλ, άνοιξαν το σκορ 53' με τον Ράμσεϊ και διπλασίασαν τα τέρματα τους για το τελικό 2-0 με τον Τζένκινσον στο 62'. Τα «καναρίνια» αποχαιρέτισαν το κοινό τους και την Πρέμιερ Λιγκ, παίρνοντας την κατηφόρα για την Τσάμπιονσιπ.

Η Έβερτον, η οποία μέχρι και τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος διεκδικούσε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, έκλεισε νικηφόρα τη χρονιά απέναντι στη Χαλ εκτός έδρας. Ο ΜακΚάρθι άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στο 19ο λεπτό και ο Λουκάκου στο 46' διπλασίασε τα τέρματα για τα «ζαχαρωτά», στο τελικό 2-0 για τους φιλοξενούμενους.

Στο «Κρέιβεν Κότατζ», η άλλη απογοητευμένη της ουράς του βαθμολογικού πίνακα, Φούλαμ, αποχαιρέτησε την Πρέμιερ Λιγκ με ισοπαλία. Η Κρίσταλ Πάλας ήταν μπροστά στο σκορ 2-1 μέχρι τις καθυστερήσεις με τέρματα του Γκέιλ στο 28' και στο 84΄ενώ νωρίτερα είχε ισοφαρίσει ο Γουντροου, στο 61'. Η Φούλαμ κατάφερε πάντως να ισοφαρίσει στο τελικό 2-2 με τον Ντέιβιντ, κερδίζοντας το τελευταίο χειροκρότημα των οπαδών της.

Στο Κάρντιφ, η Τσέλσι κατάφερε μέσα σε τρία λεπτά να γυρίσει από το 1-0 που είχε διαμορφώσει ο Μπέλαμι στο 15ο λεπτό και με τέρματα των Σίρλε και Τόρες να επικρατήσει 2-1 της ομάδας του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο οποίος δεν κατάφερε να χαρίσει στους Ουαλούς την παραμονή.

Στο «Χόθορνς» η Στόουκ επικράτησε 2-1 της Γουέστ Μπρόμιτς με αυτογκόλ του ΜακΌλεϊ στο 22' και τέρμα του Άνταμ στο 87' ενώ ο Σεσενιόν ήταν αυτός που είχε ισοφαρίσει στο 56' για τους γηπεδούχους.
Η στιγμή της απονομής:

Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ 2-0
Κάρντιφ-Τσέλσι 1-2
Φούλαμ-Κρίσταλ Πάλας 2-2
Χαλ-Έβερτον 0-2
Λίβερπουλ-Νιούκαστλ 2-1
Νόριτς-Άρσεναλ 0-2
Σάντερλαντ-Σουόνσι 1-3
Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1
Τοτεναμ-Άστον Βίλα 3-0
Γουέστ Μπρόμιτς-Στόουκ 1-2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου