Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Το ταλέντο περισσεύει στην Αγγλία!


Βρετανική ιστοσελίδα, με αφορμή τα δυο γκολ του Τζέιμς Γουίλσον, αναφέρει 10 νεαρούς ποδοσφαιριστές στο "Νησί" που μπορούν να αφήσουν εποχή και έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους.

"αρχή είναι το ήμισυ του παντός...", όπως αναφέρει ο θυμόσοφος λαός και στην περίπτωση του Τζέιμς Γουίλσον ταιριάζει γάντι. Ο 18χρονος μπήκε στον αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Χαλ, πέτυχε δυο γκολ και όλα τα φώτα στράφηκαν πάνω του και δικαιολογημένα. Δεν συμβαίνει άλλωστε και κάθε μέρα κάτι τέτοιο, με το νεαρό επιθετικό να ζει το όνειρό του.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως αποτελεί τη μοναδική περίπτωση νέου παίκτη που αγωνίζεται στην Αγγλία και διαθέτει πλούσια προσόντα, με τον ίδιο πάντως να έχει όλο το μέλλον μπροστά του και αξίζει να προσεχθεί για τα καλά. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν και άλλοι "θησαυροί" στην χώρα.
Ήδη υπάρχει μια καλή φουρνιά παικτών, η οποία "ξεπετάγεται" και μπορεί να αποτελέσει το μέλλον του αγγλικού και όχι μόνο ποδοσφαίρου και τα ονόματά του να γίνουν ευρέως γνωστά τα επόμενα χρόνια. Πάντως, δειλά δειλά οι νεαροί αυτοί άσοι κάνουν τα πρώτα τους βήματα και δίνουν τα διαπιστευτήριά τους.
Η "Daily Μail" έκανε το σχετικό... ξεσκαρτάρισμα και παρουσιάζει τους δέκα παίκτες που αξίζει να μνημονευτούν και να γραφτούν μερικές αράδες για την αφεντιά τους και τα όσα έχουν κάνει μέχρι στιγμής στη μίνι καριέρα τους.
Άνταμ Άρμστρονγκ (ετών 17), Νιουκάστλ, επιθετικός


Σουλεϊμάν Κουλιμπάλι (ετών 19), Τότεναμ, επιθετικός



Τζακ Γκρίλις (ετών 19), Άστον Βίλα, ακραίος



Τζόρνταν Ρόσιτερ (ετών 18), Λίβερπουλ, μέσος



Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ (ετών 18), Τσέλσι, μέσος



Ράιαν Λέντσον (ετών 16), Έβερτον, μέσος



Έλιοτ Λι (ετών 19), Γουέστ Χαμ, επιθετικός



Τζόσουα Μέρφι (ετών 19), Νόριτς, επιθετικός



Πάτρικ Ρόμπερτς (ετών 17), Φούλαμ ακραίος/μεσοεπιθετικός



Γκεντιόν Ζελαλέμ (ετών 17), Άρσεναλ, μέσος

Διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του, γεννημένος τον Φλεβάρη του 1997 στο Νιουκάστλ και αγωνίζεται ως επιθετικός. Φέτος μπήκε στην πρώτη ομάδα και είναι ο δεύτερος νεότερος παίκτης στην Πρέμιερ Λιγκ που έκανε ντεμπούτο. Έχει παίξει ήδη σε τέσσερις αγώνες και ο κόσμος της ομάδας τον έχει αγαπήσει για τα καλά, βλέποντας ότι έχει λαμπρό μέλλον.
Ο Ιβοριανός φορ έκανε το πρώτο... μπαμ στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 17 ετών το 2011, όταν πέτυχε τέσσερα γκολ σε εννέα αγώνες και τα τρία απέναντι στην Βραζιλία. Τότε έπαιζε ήδη στη Σιένα (τον πήρε το 2009), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ρεάλ Μαδρίτης θέλησαν να τον κάνουν δικό τους, αλλά τελικά κατέληξε στο Βόρειο Λονδίνο. Παίζει και με τα δυο πόδια, είναι πολύ γρήγορος, δυνατός, ενώ διαθέτει "κρύο αίμα" όταν βρεθεί σε θέση για γκολ. Φέτος, έπαιξε δανεικός και στην Γκροσέτο.
Ανήκει στην Άστον Βίλα, αλλά παίζει δανεικός στη Νοτς Κάουντι. Αγωνίζεται κυρίως ως ακραίος, αλλά και ως μεσοεπιθετικός και σε 35 αγώνες στη League One πέτυχε πέντε τέρματα. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι τη νέα σεζόν θα μπορέσει να βρει το ρόλο του στους "χωριάτες", διότι διαθέτει ταχύτητα, εκρηκτικότητα και αντέχει το πολύ ξύλο από τους αντίπαλους αμυντικούς. Ας το κρατήσουμε το όνομά του, διότι πιθανότατα θα το ακούσουμε ξανά σύντομα.
Πολλοί βλέπουν στο πρόσωπό του ένα νέο Στίβεν Τζέραρντ. "Βλέπει" γήπεδο, έχει ικανότητα με την μπάλα στα πόδια, παίζει με ενέργεια, επιθετικότητα και κάνει σκληρά και αποτελεσματικά τάκλιν. Αγωνίστηκε στην U-21 της Λίβερπουλ αυτή την σεζόν και μάλιστα ο Μπρένταν Ρότζερς τον κάλεσε στην ήττα της πρώτης ομάδας από την Τσέλσι στο "Στάμφορντ Μπριτζ". Φυσικά, είναι εκλεκτός μέλος των μικρών εθνικών ομάδων της Αγγλίας. Μάλιστα, ψηφίστηκε κορυφαίος παίκτης της Ακαδημίας της Λίβερπουλ χάρη στις εξαιρετικές του εμφανίσεις.
Παίκτης με φινέτσα στο παιχνίδι του, υψηλόσωμος, με τεχνική κατάρτιση, ο Άγγλος μέσος φέρνει πολύ σε Πατρίκ Βιεϊρά στο στυλ του και καταφέρνει να βγάζει την ομάδα του σωστά στην επίθεση. Αγωνίζεται στο κέντρο και "γεμίζει" τον χώρο. Ηγήθηκε της ομάδας U-18 της Τσέλσι που κατέκτησε το FA Youth Cup πριν λίγες ημέρες και έπαιξε μεγάλο ρόλο στην πορεία της ομάδας U-21 που θα παίξει στον τελικό του πρωταθλήματος την ερχόμενη εβδομάδα. Η Τσέλσι τον έχει... δέσει, τον πιστεύει πολύ και αρκετοί θεωρούν ότι του χρόνου θα παίζει σε πρώτη ομάδα, ίσως με τη μορφή δανεισμού.
Αποτελεί εκλεκτό μέλος της περίφημης Ακαδημίας της Έβερτον και κινείται στα... χνάρια των Γουέιν Ρούνεϊ και Ρος Μπάρκλεϊ, παίζοντας στην πρώτη ομάδα. Ο 16χρονος παίζει ως κεντρικός μέσος και μοιάζει πολύ το στυλ του με του Φρανκ Λάμπαρντ. Εντυπωσίασε με την U-21 και μάλιστα ήταν στον πάγκο στα ματς με Σαουθάμπτον και Μάντσεστερ Σίτι για την πρώτη ομάδα. Αρχηγός της εθνικής Αγγλίας U-17, ο Λέντσον κάνει δυνατά τάκλιν, μπορεί να υποδεχτεί καλά μια πάσα και έχει ικανότητα στο box-to-box. Γεννημένος στο Λίβερπουλ, αποτελεί αγαπημένο παιδί του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ και έχει πολύ μέλλον μπροστά του.
Γιος του πρώην άσου της Νιουκάστλ, της Γουέστ Χαμ και της εθνικής Αγγλίας, του Ρομπ Λι, έκανε το ντεμπούτο του ως αλλαγή τον περασμένο Αύγουστο απέναντι στη Στόουκ. Με την U-21 σκόραρε επτά γκολ σε 13 αγώνες, έχει αίσθηση του γκολ και βοήθησε τα "σφυριά" να τερματίσουν στην 9η θέση. Μέσα στη σεζόν πήγε δανεικός στην Κόλτσεστερ και πέτυχε ένα γκολ σε τέσσερις αγώνες, ισοφαρίζοντας μάλιστα στις καθυστερήσεις τη Ρόδεραμ.
Μαζί με τον δίδυμο αδελφό του παίζουν στη Νόριτς, αλλά ο ίδιος ξεχωρίζει. Έχει ήδη κάνει εννέα εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα στο πρωτάθλημα, κυρίως μπαίνοντας αλλαγή προς το τέλος. Μπορεί να παίξει και στα αριστερά σε μια τριπλέτα επιθετική, ο Τζόσουα Μέρφι έπαιξε ρόλο-κλειδί στο να πάρει η Νόριτς το FA Youth Cup την περσινή σεζόν. Είναι κανονικό μέλος και της U-19 και είτε μείνουν τα "καναρίνια" στην Πρέμιερ Λιγκ είτε υποβιβαστούν, ο ίδιος θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο την επόμενη σεζόν.
Πολλοί στο Δυτικό Λονδίνο είναι ενθουσιασμένοι με την περίπτωσή του. Τα υπέροχα κοντρόλ του και η ικανότητά του στην ντρίμπλα μπορούν να... μαγνητίσουν τον θεατή και προσφέρει θέαμα. Ο πάντα αυστηρός Φέλιξ Μάγκατ έχει πει πως πρόκειται για ένα εξαιρετικό ταλέντο, του έδωσε ορισμένες ευκαιρίες και ο ίδιος έδειξε πτυχές του ταλέντου του. Παίζει στις μικρότερες ομάδες της Φούλαμ και σκόραρε μάλιστα στην ήττα από την Τσέλσι στον τελικό του FA Youth Cup. Μέλος της εθνικής Αγγλίας U-16 και U-17, πιθανότατα θα ακολουθήσει τη Φούλαμ στην Τσάμπιονσιπ και θα παίξει αρκετά.
Οι προπονητές που έχουν δουλέψει μαζί του υποστηρίζουν ότι έχει μεγαλύτερη εξέλιξη από τον Σεσκ Φάμπρεγας στην ίδια ηλικία. Μέλη της πρώτης ομάδας της Άρσεναλ, υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση. Γεννήθηκε στο Βερολίνο, έχει παίξει με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας και έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα των "κανονιέρηδων" στο Κύπελλο Αγγλίας με την Κόβεντρι τον Γενάρη (4ος γύρος), δυο ημέρες πριν τα 17α γενέθλιά του. Τη νέα σεζόν θα χρησιμοποιηθεί περισσότερο και το όνομά του θα το ακούσουμε αρκετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου