Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Απίστευτο! Κοριτσάκι 17 μηνών γεννήθηκε χωρίς μύτη! (ΦΩΤΟ)

Το κοριτσάκι είναι μια σπάνια περίπτωση...

Η Τέσα Έβανς είναι 17 μηνών και της αρέσει να τρέχει, να παίζει και να στέλνει φιλιά. Σε ποιο παιδί δεν αρέσουν όλα αυτά; Μόνο που η συγκεκριμένη μικρούλα διαφέρει σε κάτι από τα άλλα παιδιά: γεννήθηκε χωρίς μύτη!
Όπως σημειώνει η Daily Mail, το κοριτσάκι είναι μια σπάνια περίπτωση ακόμα και για την ιατρική επιστήμη, καθώς μόλις 40 ανάλογα περισταστικά έχουν καταγραφεί στα ιατρικά χρονικά.
Η Τέσα δεν έχει την αίσθηση της οσμής, αλλά παρόλα αυτά μπορεί να φταρνίζεται, να βήχει και να κολλάει κρύωμα. Παρά τα προβλήματά της είναι πάντα χαμογελαστή.
Για τους γονείς της ήταν ένα σοκ η γέννηση του παιδιού τους με αυτό το πρόβλημα. Η μητέρα της, Γκρέινε λέει: «Στην αρχή δεν μπορούσα να το κατανοήσω. Δεν πίστευα πως είναι δυνατό να ζήσει. Δεν ήξερα πώς να τη βοηθήσω. Ομως μετά από τόσους μήνες που την έχουμε στο σπίτι, μεγαλώνει κανονικά, χαμογελάει συνέχεια και η έλλειψη της μύτης της δεν μας απασχολεί πλέον».
Η περίεργη κατάσταση της Τέσα διεφάνη στον υπέρηχο που έκανε η μητέρα της κατά την 20η εβδομάδα της κύησης. Της προτάθηκε τότε να σταματήσει την κύηση, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε πως το έμβρυο δεν αντιμετώπιζε άλλο πρόβλημα που θα μπορούσε να οδηγήσει στον πρόωρο θάνατό του. Έτσι αποφάσισαν να κρατήσουν το μωρό γνωρίζοντας τις δυσκολίες.
Οι γιατροί, όταν γεννήθηκε, έδωσαν μάχη για να κάνουν το μωρό να αναπνέει δίχως μηχανική υποστήριξη και επέτρεψαν στη μητέρα του να το κρατήσει για λίγα λεπτά στην αγκαλιά της. Τις πρώτες πέντε εβδομάδες της ζωής της, η Τέσα τις πέρασε στην εντατική μονάδα του μαιευτηρίου που γεννήθηκε.
Όταν την έφεραν σπίτι, οι γονείς του παιδιού άρχισαν να ανησυχούν για τις αντιδράσεις των φίλων, των γνωστών και των αγνωστών στο δρόμο. Χρειάστηκε να δεχθούν ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς για να αντέξουν την... μετάβαση στην κανονικότητα.
Στο κοριτσάκι χρειάστηκε να γίνει τραχειοτομή για να μπορεί να αναπνέει και σύντομα θα μπει στο χειρουργείο σε μια προσπάθεια να της τοποθετηθεί ένα αισθητικό καλούπι σε σχήμα μύτης και σε μέγεθος που θα ταιριάζει στο παιδικό πρόσωπό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου