Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Η συγγραφέας Ηλιάνα Νικολοπούλου μιλά στο tamperamento!


Αποτελεί ένα εντυπωσιακό new entry στον συγγραφικό χώρο...

Η νέα και όμορφη συγγραφέας, Ηλιάνα Νικολοπούλου, ανοίγει την... καρδιά της 
στο tamperamento και συζητά τα πάντα για το πρώτο της συγγραφικό έργο, αλλά και ότι έχει να κάνει με τον δικό της ξεχωριστό κόσμο. Έτσι, όπως εκείνη τον ζει. Απολαύστε την!

1. Τι σας έκανε να γράψετε το βιβλίο;

ΣΥΓΓ : Με συγκλόνισε ο πνευματικός θάνατος ενός δικού μου ανθρώπου. Το πώς ο νους ελέγχει κάθε λειτουργία της ανθρώπινης οντότητας ! Πόσο εύκολο είναι ο άνθρωπος να κατρακυλήσει στα στενά μονοπάτια της τρέλας . Είναι μια λεπτή κόκκινη γραμμή , για γραμμή που όταν την περάσεις είναι σαν τον θάνατο. Σε αλλάζει για πάντα , ποτέ δεν θα είσαι ο ίδιος ξανά. Ο άνθρωπος λοιπόν , είναι μια λεπτή διάβαση ανάμεσα στον παράδεισο και στην κόλαση. Ο νους και η καρδιά είναι η ευλογία και η κατάρα μας. Όταν ο άνθρωπος εγκλωβιστεί  στο χάος της οντότητάς του κινείται στην παρόρμηση της τρέλας. Ο άνθρωπος πρέπει πάντοτε να ισορροπεί ανάμεσα στην λογική και την καρδιά του. Πρέπει πάντοτε να έχει το ένα άκρο του στην γη και το άλλο στον ουρανό. Πρέπει πάντοτε να κοιτά έξω από το ίδιο το περιβάλλον του. Ειδάλλως είναι καταδικασμένος στο χειρότερο θάνατο , τον πνευματικό θάνατο . Το βιβλίο μου λοιπόν πραγματεύεται ακριβώς αυτό , έναν πνευματικό θάνατο ΄΄Το σημάδι μου , η πληγή μου είναι η μεγαλύτερη ευλογία μου ΄΄.  Θέλω να τονίσω εδώ τη σημασία της πίστης , πίστη πως πάντοτε μπορούμε να επιστρέψουμε από τα έγκατα της πνευματικής κόλασης στην εδέμ. Είναι απλά μια επιλογή , μπορεί να μας φαντάζει αδύνατη, αλλά αυτό είναι. Επιλογή. Ο άνθρωπος επιλέγει το πεπρωμένο του με την πίστη του.

2. Που οφείλετε ο τίτλος "Πριν το ξημέρωμα";

ΣΥΓΓ : Το βιβλίο μου δεν πήρε τυχαία αυτόν τον τίτλο. Γράφω λοιπόν τ πριν το ξημέρωμα. Ανάμεσα στη νύχτα  και στο φως , στην ζωή  και στον θάνατο ερωτεύομαι  εκείνη η ώρα που λυτρώνωμαι  από την  μικρότητά μου και γίνομαι εκείνο που δραπετεύει σε ένα κόσμο πέρα από τα στενά όρια της πραγματικότητας . Το γράψιμο είναι ένα θάνατος που τον ζεις έντονα , που τον βιώνω εντελώς μόνη. Αυτή τεράστια μοναξιά της μικρότητας μου με κάνει να θέλω να δραπετεύσω , να γράψω.. Ο συγγραφέας πάντα πολεμά τον θάνατό του , αυτό φοβάται πιότερο.

3. Θέλετε να προβληματίσετε, να ευαισθητοποιήσετε ή να διασκεδασετε το κοινό;

ΣΥΓΓ :  Θέλω να είναι πάνω από όλα αληθινοί στα συναισθήματά τους. Ποια είμαι εγώ που θα τους πω πως θα νιώσουν? Το συναίσθημα είναι σαν την ομορφιά της ψυχής , είναι πάντοτε υποκειμενικοί γι ΄ αυτόν που την κρίνει , με τα δικά του μέτρα και σταθμά .Θέλω λοιπόν να ενεργοποιήσω απλά την καρδιά τους , με οποιονδήποτε τρόπο. Γιατί αυτή είναι η σημερινή τιμωρία μας , η αδρανοποίηση της καρδιάς μας , Η καλλιέργεια των οικουμενικών συναισθημάτων , χωρίς να συλλογιστούμε πως το συναίσθημα είναι σαν τον άνθρωπο , μοναδικό και ανήκει μονάχα στον κύριό του !

4. Ποιος συγγραφέας αποτελεί πρότυπό σας;

ΣΥΓΓ : Ο Πάολο Κοέλο. Για μένα είναι όνειρο ζωής να τον γνωρίσω δια ζώσης. Από Έλληνες προσκυνώ κυριολεκτικά την ποίηση του Λειβαδίτη , εξέπεμψε στην αιωνιότητα και μας κοιτά από εκεί ψηλά !

5. Τι σημαίνει κρίση για εσας; Μπορεί η σημερινή νεολαία να ανατρέψει την κατασταση;

ΣΥΓΓ : Κρίση για μένα είναι ο πνευματικός θάνατος που εμείς καταδικάσαμε τον εαυτό μας. Γιατί ο θάνατος ο πνευματικός θάνατος είναι πάντοτε μια επιλογή.  Η σημερινή νεολαία είναι ένα τριαντάφυλλο που έχει ανθίσει σε ένα πεδίο μάχης , καμμένο και λεηλατημένο. Κανείς δεν μπορεί να το σώσει εκτός αν εκείνο απλώσει τα φύλλα του επάνω στο φρέσκο αίμα. Ναι πιστεύω πως η άνοιξη είναι πάντοτε μπροστά μας , όσο κι αν αργήσει !

Tο βιβλίο


Δημοσιεύματα για το βιβλίο



ΣΥΓΓ : Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την όμορφη συνέντευξη!

Από την πλευρά του το tamperamento ευχαριστεί την νεαρή συγγραφέα, Ηλιάνα Νικολοπούλου, για την όμορφη συνεργασία και την παρουσίαση μιας πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου