Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ποιοι πήγαν να «τινάξουν στον αέρα» την σύσκεψη των αρχηγών;


Παραλίγο να... πιαστούν στα χέρια!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το σίριαλ της κόντρας Καμμένου-Θεοδωράκη συνεχίζεται με τους δυο πολιτικούς αρχηγούς μάλιστα να βάζουν... φωτιά στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που συνεδρίασε επί έξι και πλέον ώρες στο Προεδρικό Μέγαρο.
Περίπου στις 12 το μεσημέρι, κατ την συζήτηση για τη στρατηγική της χώρας, υπήρξε λεκτική ένταση ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Σταύρο Θεοδωράκη, σε μια κόντρα η οποία έχει κορυφωθεί το τελευταίο διάστημα. 
Η όλη αναταραχή στο τραπέζι των αρχηγών προκλήθηκε όταν ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους επικεφαλής των κομμάτων να συμφωνήσουν ότι βάση διαπραγμάτευσης με την οποία θα προσέλθει ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής, είναι η βελτιωμένη πρόταση που υπέβαλε ο Γιουνκέρ στις 29 Ιουνίου, αμέσως μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος.


Η πρόταση αυτή, είχε απορριφθεί τότε από την κυβέρνηση. Οι αρχηγοί τόνισαν χαρακτηριστικά στον Τσίπρα ότι η συγκεκριμένη εισήγηση Γιουνκέρ ήταν εκτός των διαπραγματεύσεων και υποβλήθηκε ανεπίσημα και ενώ οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς είχαν διακοπεί κακήν κακώς.

Πάντως, τα χειρότερα απετράπησαν και τελικά οδηγήθηκαν στη συμφωνία του κοινού ανανκοινωθέντος, με τους αρχηγούς να εναποθέτουν την αποκλειστική ευθύνη της διαπραγμάτευσης στον Πρωθυπουργό για συμφωνία εντός συγκεκριμένου πλαισίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου