Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

"Σύννεφα" σπατάλης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά


Καταγγελίες για το στολίδι του λιμανιού...


Για πρακτικές του παρελθόντος, με αναθέσεις έργων σε «ημετέρους», σπατάλες πολλών χιλιάδων ευρώ και διασπάθιση δημοσίου χρήματος, καταγγέλλεται ο Δήμος Πειραιά από δημοτικούς συμβούλους, που αποκαλύπτουν πως πίσω από το στολίδι της πόλης, το Δημοτικό Θέατρο, κρύβονται αυθαιρεσίες, αδιαφάνεια και διαφθορά. Πολλές από τις καταγγελίες που έφτασαν στα Παραπολιτικά,  μάλιστα, όπως αυτή του κ. Βουράκη, δημοτικού συμβούλου του Δήμου Πειραιά και υποψήφιου δημάρχου, έχουν φτάσει και στον εισαγγελέα, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τις απευθείας αναθέσεις έργων και παροχής υπηρεσιών από τον Δήμο προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου. 
ΤΑΞΙΘΕΣΙΑ
Συγκεκριμένα, στα χέρια του εισαγγελέα έχει φτάσει φάκελος με στοιχεία που αναφέρουν ότι έγινε απευθείας ανάθεση για την ταξιθεσία σε εταιρεία που δημιούργησαν υπάλληλοι του ΟΠΑΝ (ο οποίος προκήρυξε και τον διαγωνισμό για λογαριασμό του Δήμου Πειραιά). Παρά την κατακύρωση του διαγωνισμού απευθείας στη συγκεκριμένη εταιρεία, έναντι του ποσού των 38.000 ευρώ, εκπρόσωπος του δήμου ευχαρίστησε δημόσια τους υπαλλήλους του για την εθελοντική προσφορά τους στην... ταξιθεσία!  «Η... εταιρεία Ε. Παναγιωτίδης και Σία Ο.Ε. ιδρύθηκε στις 27 Μαΐου 2013 από τον κύριο Ε. Παναγιωτίδη και την κυρία Ε. Τσάκου, οι οποίοι μέχρι εκείνη την ημερομηνία εργάζονταν στον ΟΠΑΝ (ο οποίος κάνει τον διαγωνισμό και διαχειρίζεται το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά) πότε με συμβάσεις (6-8 μήνες) και πότε με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών», αναφέρει στην καταγγελία του ο κ. Βουράκης και προσθέτει: «Στις 17 Οκτωβρίου γίνεται η ανάθεση του έργου στην παραπάνω εταιρεία και 10 ημέρες αργότερα, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Δημοτικού Θεάτρου ο κ. Γιώργος Σιγάλας (πρόεδρος του ΟΠΑΝ) ευχαρίστησε τους εθελοντές που έκαναν την ταξιθεσία». 
Οι καταγγελίες, όμως, δεν σταματούν εδώ. Το 1.000.000 ευρώ που χορήγησε το κράτος για τη λειτουργία του Θεάτρου έχει αναγκάσει πολλούς να ανασκουμπωθούν και να... δουλέψουν προκειμένου να το αξιοποιήσουν όπως νομίζουν καλύτερα. 
Τη σκυτάλη των καταγγελιών παίρνει ο κ. Καλογερόγιαννης, επίσης δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, ο οποίος μιλάει για μεγάλες σπατάλες, αλλά και για ατασθαλίες στα οικονομικά του Δημοτικού Θεάτρου και ζημιά που φτάνει τα 400.000 ευρώ! Από τα στοιχεία του απολογισμού εσόδων-εξόδων που έχει γίνει μέχρι στιγμής προκύπτει ότι τα έσοδα από τις παραστάσεις είναι 170.000 ευρώ και τα έξοδα 210.000. Στα έξοδα, όμως, όπως καταγγέλλει ο κ. Καλογερόγιαννης, υπολόγισαν μόνο το τεχνικό μέρος των παραστάσεων, προκειμένου να παρουσιάσουν έναν όσο γίνεται ισοσκελισμένο απολογισμό, και εκτιμά ότι είναι πολύ περισσότερα. Το «κερασάκι» στις καταγγελίες για κατασπατάληση στη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου το βρήκαμε στη «Διαύγεια», με τον κ. Σιγάλα, πρόεδρο του ΟΠΑΝ, να δίνει 50.000 ευρώ για διαφημιστική προβολή του Δημοτικού Θεάτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου