Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Της το... έδωσε ο Μπέτο! (ΦΩΤΟ)


Σεβίλλη και Μπενφίκα έλυσαν τις... διαφορές τους στα πέναλτι...


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπέτο, η Σεβίλλη είναι η νέα κάτοχος του Europa League για την περίοδο 2013-2014, φού νίκησε με 4-2 στα πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια)!
Μπενφίκα και Σεβίλλη, αν και έχασαν πολλές ευκαιρίες για γκολ και είχαμε έναν όμορφο τελικό, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο τέρμα και το 0-0 έμεινε στα ενενήντα λεπτά, αλλά και στα επιπλέον τριάντα της παράτασης!
Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι, με τον τερματοφύλακα των Ισπανών, Μπέτο να νικάει τους Καρντόζο και Ροντρίγκο και να χαρίζει το τρόπαιο στην ομάδα του Έμερι με 4-2 στην "ρώσικη" ρουλέτα!
Μάλιστα, οι αποκρούσεις του σε όλο τον αγώνα ήταν αυτές που έστειλαν στα πέναλτι τον αγώνα και μαζί και με τα όσα έκανε σε αυτή την διαδικασία, δικαιωματικά αξίζει τον τίτλο του MVP του τελικού, τον οποίο όμως κατέκτησε ο Ράκιτιτς αφού η επιλογή έγινε πριν το τέλος του μεγάλου τελικού!

Ο αγώνας:

Ο τελικός στο Τορίνο ανάμεσα σε Μπενφίκα και Σεβίλλη ξεκίνησε με πολύ όμορφες εικόνες, αφού οι φίλοι των δύο ομάδων δημιούργησαν πολύ ωραία ατμόσφαιρα στο γήπεδο.
Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά δυνατά στο ματς και από τα πρώτα λεπτά είχαμε υψηλό τέμπο στον αγώνα!
Στο 15΄, μάλιστα, είχαμε και την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς, αφού ο Γκαράι είδε τον Μπέτο να τον σταματάει δύο φορές στην ίδια φάση!
Στο 25΄, οι Πορτογάλοι αναγκάστηκαν να κάνουν την πρώτη τους αλλαγή, όταν ο Αλμέιδα αντικατέστησε τον Σουλεϊμάνι, ο οποίος είχε ένα πρόβλημα στον δεξιό του ώμο!
Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ο ρυθμός έπεσε και οι δύο ομάδες πρόσεχαν περισσότερο τα νώτα τους, γι’ αυτό και το 0-0 του ημιχρόνου, μπορούσε να θεωρηθεί δίκαιο!
Πάντως, οι «αετοί» ζήτησαν πέναλτι σε φάση πάνω στον Γκαϊτάν, που ίσως να είχαν και… δίκιο!
Έγινε… ροντέο!
Το δεύτερο ημίχρονο έγινε… ροντέο!
Καμία σχέση με το πρώτο 45λεπτο, ο αγώνας ήταν πάνω-κάτω με τις δύο ομάδες να χάνουν απίστευτες ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο γκολ και το θέαμα να είναι… χορταστικό!
Οι διαθέσεις των δύο ομάδων φάνηκαν από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης, όταν στο 48΄ο Λίμα (δις) και ο Ροδρίγκο είδαν τα σουτ τους να μην μπαίνουν στα δίχτυα της ισπανικής εστίας, ενώ και στο 53΄ ο Ρέγες έχασε μία τρομερή ευκαιρία, όταν απέναντι από τον Όμπλακ έστειλε την μπάλα άουτ!
Στο 61΄ο επιθετικός της Σεβίλλης είδε τον τερματοφύλακα της ομάδας της Λισσαβώνας, αυτή την φορά, να τον νικάει!
Ο ρυθμός συνέχιζε να είναι εντυπωσιακός, οι δύο ομάδες να πηγαίνουν πάνω κάτω και να χάνουν ανεπανάληπτες ευκαιρίες, ενώ και ο κόσμος στις εξέδρες το απολάμβανε και φώναζε όσο μπορούσε, αν και είχαμε μόλις 33.000 εισιτήρια, από τα 41.000 που είχαν βγει.
Το ίδιο συνέβη και στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, όταν οι «αετοί της Λισσαβώνας» πίεσαν για το γκολ της νίκης ώστε να μην πάει το ματς στην παράταση, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε… μέσα!
Τελικά, ο αγώνας έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα, σε ένα από τα ομορφότερα 0-0 που έχουμε δει ποτέ και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση!
Κούραση και… ξύλο στην παράταση!

Στην παράταση φάνηκε ότι οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν πολύ κουρασμένες!

Οι προσπάθειες για γκολ λιγόστεψαν, ενώ είχαμε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και πολύ… ξύλο, απόρροια της κούρασης!
Στις καλύτερες φάσεις του έξτρα χρόνου ήταν αυτή του Μπάκα στο 101΄, όταν ο άσος της Σεβίλλης έκανε την κούρσα με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει, βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Μπενφίκα, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, σουτάροντας με το εξωτερικό!
Την ίδια εικόνα είχαμε μέχρι το τέλος του μισάωρου της παράτασης και το 0-0 έμεινε και για τα 120 λεπτά (συν τις καθυστερήσεις), με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα πέναλτι, για πρώτη φορά επί Europa League, ενώ επί UEFA τελευταία φορά που ένας τελικός κρίθηκε στην «ρώσικη» ρουλέτα είχε βρει την σημερινή φιναλίστ… νικήτρια, αφού η Σεβίλλη είχε υποτάξει την Εσπανιόλ του Βαλβέρδε, το 2007!
Με πρωταγωνιστή τον Μπέτο!
Ο Μπέτο στην διαδικασία των πέναλτι νίκησε τους Καρντόζο και Ροντρίγκο και χάρισε το τρόπαιο στην Σεβίλλη, η οποία νίκησε στα πέναλτι με 4-2!
Η διαδικασία των πέναλτι:
1) Λίμα (Μπενφίκα) ΕΥΣΤΟΧΟΣ2) Μπάκα (Σεβίλλη) ΕΥΣΤΟΧΟΣ3) Καρντόζο (Μπενφίκα) ΑΣΤΟΧΟΣ4) Εμπιά (Σεβίλλη) ΕΥΣΤΟΧΟΣ5) Ροντρίγκο (Μπενφίκα) ΑΣΤΟΧΟΣ6) Κόκε (Σεβίλλη) ΕΥΣΤΟΧΟΣ7) Λουιζάο (Μπενφίκα) ΕΥΣΤΟΧΟΣ8) Γκαμέιρο (Σεβίλλη) ΕΥΣΤΟΧΟΣ
Οι συνθέσεις:
Σεβίλλη: Μπέτο, Κόκε, Παρέχα, Φάζιο, Μορένο, Εμπιά, Καρίκο, Ρέγιες (78΄ Μαρίν) (104΄Γκαμέιρο), Ράκιτιτς, Βιτόλο (110΄ Ντιόγκο Φιγκουέιρας), Μπάκα
Μπενφίκα: Ομπλάκ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σικουέιρα (99΄ Καρντόζο), Αμορίμ, Γκόμες, Γκαϊτάν (119΄Καλβαλέιρο), Σουλεϊμάνι (25΄ Αλμέιδα), Λίμα, Ροντρίγκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου