Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

"Παίχτης" παγκόσμιου βεληνεκούς τα Mikel!


Έχοντας να...

 αντιμετωπίσει την αυξανόμενη τιμή των κόκκων καφέ, η Starbucks σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές σε ορισμένα ροφήματα καφέ αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τη WSJ. «Ξεκινώντας από την Τρίτη, ορισμένα ροφήματα στα καταστήματα της Starbucks θα αυξηθούν από 5 έως 20 σεντς», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Όμως, υπάρχει και μια χώρα όπου η Starbucks μειώνει τις τιμές. Αυτή είναι η Ελλάδα.
Σύμφωνα με το Forbes, η Starbucks έχει μειώσει σημαντικά τις τιμές της στην Ελλάδα, σε αρκετά ροφήματα καφέ, κίνηση η οποία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί απλώς από τη μείωση του ΦΠΑ.
Σύμφωνα με το περιοδικό, αυτό που έχει οδηγήσει στην πτώση των τιμών είναι ο ανταγωνισμός από τη λαρισαϊκή αλυσίδα Mikel, η οποία έχει αντιγράψει την αισθητική των Starbucks, προσελκύοντας νέους ανθρώπους.

Η ταχεία επέκταση της αλυσίδας, όπως επισημαίνει το περιοδικό, φαίνεται πως έχει φέρει τα Starbucks σε αμυντική θέση, πυροδοτώντας έναν πόλεμο τιμών που δεν έχει εξαπολύσει σε άλλες αγορές της στο εξωτερικό.

Το ερώτημα είναι εάν τα Starbucks θα έχουν την ίδια κατάληξη με τα McDonald's, ή ακόμα χειρότερα εάν η Mikel θα οδεύσει προς τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου