Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Αυτά είναι τα "στέκια" του Αντώνη Σαμαρά!

Ποια εστιατόρια προτιμά εδώ και 20 χρόνια ο πρωθυπουργός...

Σταθερός στις συνήθειές του στο φαγητό μένει ο Αντώνης Σαμαράς τα τελευταία 20 χρόνια, παρά την πολιτική του ανέλιξη σε πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τηνEspresso, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ορισμένα αγαπημένα "στέκια" στα οποία προτιμά να δειπνεί τόσο με τη σύζυγό του, Γεωργία, όσο και με τους στενούς του φίλους και συνεργάτες. 

Δύο από αυτά βρίσκονται κοντά στο σπίτι του, στην Κηφισιά. Πρόκειται για ταβέρνα "Βασίλης" και την "Κατσαρίνα", όπου ο Αντώνης Σαμαράς πήγαινε από παλιά, πολύ συχνά μαζί με τους σημερινούς συνεργάτες του Κώστα Μπούρα, Χρύσανθο Λαζαρίδη, Γιώργο Μουρούτη και Θόδωρο Βάρδα

Η "εντολή" στον ιδιοκτήτη
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλει να τρώει ανενόχλητος όταν πηγαίνει στα δύο αγαπημένα του εστιατόρια στην Κηφισιά, γι' αυτό και έχει πράξει αναλόγως. Έχει δώσει ρητή "εντολή" στους ιδιοκτήτες ότι όποτε κάποιος θαμώνας ζητά να τον πλησιάσει, να τον αφήνει να έρχεται. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πολλοί φιλοξενούνται για λίγα λεπτά στο τραπέζι του πρωθυπουργού, όπου ακούει τα προβλήματά τους με προσοχή.

Οι... γαστρονομικές προτιμήσεις του πρωθυπουργού
Ο πρωθυπουργός προτιμά μία καλοψημένη μπριζόλα για το δείπνο του, ενώ του αρέσει να πηγαίνει στο εστιατόριο όταν έχει κάποιο ποδοσφαιρικό αγώνα στην τηλεόραση. Του αρέσει πολύ η κρεμ καραμελέ (καμιά φορά τρώει και δύο), το καλοκαίρι όμως σαρώνει το παγωτό σοκολάτα.
Εκτός από την καραμελέ και το παγωτό, ο Αντώνης Σαμαράς αγαπά πολύ τα μικρά σοκολατένια τρουφάκια. Τέτοια κέρασε τον Νικήτα Κακλαμάνη όταν τον υποδέχθηκε στην οικία του στη Μουρούζη για να συζητήσουν την επιστροφή του στη Ν.Δ. σαν δύο παλαιοί καλοί φίλοι.

Κυβερνητικές συναντήσεις και "τραπεζώματα"
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάτω από τον πλάτανο της ταβέρνας «Βασίλης» έχει περάσει το μισό υπουργικό συμβούλιο. Δένδιας και Αθανασίου για τη Χρυσή Αυγή προ έτους, Στουρνάρας για την οικονομία, Τασούλας για την Αμφίπολη, Λαζαρίδης, Παπασταύρου και Μπούρας για τα τρέχοντα και φυσικά δημοσιογράφοι από όλο το φάσμα. Παρ” ολίγον να γίνει εκεί και το δείπνο προς τιμήν της Μέρκελ. Οι άνδρες ασφαλείας σάρωσαν τον χώρο, αλλά δυστυχώς για τον Σαμαρά την ημέρα εκείνη είχε προγραμματιστεί δείπνο του κόμματος… της δραχμής υπό τον Θόδωρο Κατσανέβα.

"Στέκια" και στο κέντρο
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει και άλλα στέκια, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας όπου περνά τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας του, λόγω των υποχρεώσεων στο Μέγαρο Μαξίμου. Παλιά σύχναζε στο «La Poeta» και το Πρυτανείο του Κεφαλαρίου (για την αγαπημένη του κρεμμυδόσουπα), ενώ στις σταθερές επιλογές του στην Αθήνα ανήκουν το «GB Corner» της «Μεγάλης Βρεταννία», το Μουσείο Ακροπόλεως, η «Αίγλη» του Ζαππείου, η «Βιβλιοθήκη» και ο «Δουράμπεης» στον Πειραιά. Στη «Μεγάλη Βρεταννία» γεύεται την αγαπημένη του γλώσσα μενιέρ με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, στο οποίο βάζει και παγάκι, όπως ο Ευάγγελος Αβέρωφ. Στην «Αίγλη» του Γιάννη Κολοκυθά τρώει μπέργκερ που του θυμίζουν τα νιάτα του στην Αμερική. Και στον Πειραιά, φρέσκο ψάρι από τον Σέργιο Δουράμπεη. Καμιά φορά παραγγέλνει στο γραφείο και το αγαπημένο του μοσχαράκι με μανιτάρια από το «Τοps» του Κολωνακίου. Του θυμίζει την άγρια δεκαετία του 1990 με τα ξενύχτια στην πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου