Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Σενάρια «γάμου» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Πιο κοντά με τα την χθεσινή συμμαχία για την υπερψήφιση των μέτρων...
Είναι ολοφάνερο το ρήγμα που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή το βράδυ κατά την συνεδρίαση της ολομέλειας για την ελληνική πρόσταση. Έτσι, δεν είναι απίθανο μετά τις διαφοροποιήσεις των βουλευτών της κυβέρνησης, να έχουμε πολιτικές εξελίξεις που θα φέρουν... τούμπα την διαπραγμάτευση, αλλά και όλο το πολιτικό σκηνικό. Τα σενάρια είναι τα εξής:

«Γάμος» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Το πρώτο βήμα έγινε την Παρασκευή (10/7) όπου η αντιπολίτευση τάχθηκε στο πλευρό της κυβέρνησης υπερψηφίζοντας τα μέτρα. Μετά το δημοψήφισμα έχουμε δει τον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να διατηρούν πολύ καλές σχέσεις, σε αντίθεση με το παρελθόν και τον Αντώνη Σαμαρά. Έτσι, φαίνεται η ΝΔ να τάσσεται στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να περάσουν τα μέτρα και να μείνει η χώρα στην Ευρώπη. Θα έχουμε ανασχηματισμό όπου κάποια υπουργεία θα έχουν "γαλάζια" χροια και η Ευρώπη θα ρίξει... νερό στο κρασί της. 

Παραίτηση Τσίπρα - Σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνησης

Σε αυτό το σενάριο ο Αλέξης Τσίπρας αφού συμφωνήσει με τους δανειστές (οι οποίοι όμως δεν εμπιστεύονται την αριστερή κυβέρνηση) θα φέρει τα μέτρα του νέου μνημονίου στη Βουλή, όπου εκεί θα γίνει και το τελικό ξεκαθάρισμα. 

Εφόσον τα πράγματα δεν κυλήσουν ομαλά και υπάρχουν και πάλι διαφοροποιήσεις ή και νέοι βουλευτές ταχθούν κατά των μέτρων, τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα παραιτηθεί. Ο Προκόπης Παυλόπουλος με τη σειρά του θα δώσει εντολή σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό, πρόσωπο ευρείας αποδοχής που θα σχηματίσει νέα κυβέρνηση. 

Εδώ, η Ευρώπη θα γλεντήσει την επιτυχία 6 μηνών, να ρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να συνεχίσει την συμφωνία με "δικά" της παιδιά. 


Όλα αυτά τα σενάρια σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα είτε από τους θεσμούς, είτε από την ψηφοφορία των μέτρων στην Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου