Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Στα... σκαριά ο ανασχηματισμός!


Σχεδιάζεται ο σαρωτικός ανασχηματισμός που θα "θωρακίσει" την κυβέρνηση...

Με ένα... λίφτινγκ που θα ανακοινωθεί το πρωί της Παρασκευής θα προσπαθήσει να σώσει την παρτίδα του ρήγματος η κυβέρνηση που ετοιμάζει τον σαρωτικό ανασχηματισμό.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να αντικαταστήσει τους παραιτηθέντες και ενδεχομένως τους υπουργοί που ψήφισαν "ΟΧΙ". Γρίφος παραμένει ποιοι «ετοιμάζουν τα υπουργικά κουστούμια».
Ο πρωθυπουργός από το μεσημέρι της Πέμπτης βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου όπου έχει συνεχείς συσκέψεις με συνεργάτες του. Μεταξύ άλλων από το γραφείο του έχουν περάσει Νίκος Βούτσης, Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Φίλης, Χρήστος Μαντάς.
Ο ανασχηματισμός αποτελεί το 2ο αποφασιστικό βήμα του Πρωθυπουργού με σκοπό να ισχυροποιήσει τον έλεγχο στο κυβερνητικό σχήμα, τώρα που θα έρθει η συμφωνία και χρειάζεται – και θα κριθούν όλα- με την εφαρμογή της. Άρα ζητούνται «εργατικοί, συγκαταβατικοί και πρόθυμοι υπουργοί για την εφαρμογή της δύσκολης συμφωνίας».
Συμφώνα με πληροφορίες  χαρτοφυλάκιο αλλάζουν οι  Σκουρλέτης, Δρίτσας. New entries στην κυβέρνηση Μητρόπουλος, Μπαλάφας, Ρομπόλης και Βαρεμένος ενώ ακόμα ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο εισόδου στην κυβέρνηση προσώπων ευρύτερης αποδοχής εκλογές στις 13 Σεπτεμβρίου
Τον δρόμο της εξόδου, πάλι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές θα δουν  Λαφαζάνης, Στρατούλης, Ήσυχος, Βαλαβάνη.
Τι θα γίνει με την Ζωή;
Το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με την Πρόεδρο της Βουλής, κα Ζωή Κωνσταντοπούλου.  Η στάση της κατά την ημέρα της ψηφοφορίας καταδεικνύει ότι η αγκαλιά της με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν μάλλον προσχηματική.
Στην κυβέρνηση αναζητούν λύσεις και «φιλικό διακανονισμό» γιατί κρίνουν ότι το ήδη διαρραγές μέτωπο δεν αξίζει να διαρραγεί περαιτέρω. Ως διάδοχοι της Κας Προέδρου φέρονται οι κκ Μητρόπουλος, Βίτσας αλλά και ο Βούτσης.
Ο κ. Σκουρλέτης θεωρείται πιθανότερος διάδοχος του Π. Λαφαζάνη στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. 

Άρα επόμενη στάση «ανασχηματισμός» και τερματικός σταθμός «οι εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου