Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Στα «μαχαίρια» κυβέρνηση-ΣΚΑΪ

Σκληρή σύγκρουση προδιαγράφεται ανάμεσα στα δύο κόμματα που συνθέτουν την κυβέρνηση και στον ΣΚΑΪ... 
Το διήμερο εμπάργκο που κήρυξε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πλήρης αποκλεισμός που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος συνθέτουν το σκηνικό της επερχόμενης ρήξη, αν και όλα θα εξαρτηθούν από τις πολιτικές ισορροπίες που θα προκύψουν σήμερα στη Βουλή, κατά την ψήφιση του Μνημονιακού νομοσχεδίου, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα που απέστειλαν ποικιλοτρόπως τα προγράμματα του ΣΚΑΪ την εβδομάδα του δημοψηφίσματος, με την ανοικτή και άνευ ορίων υποστήριξη του «Ναι» με κάθε τρόπο, μεταδίδοντας και αναπαράγοντας πέραν του ορίου που ορίζει ο νόμος, το πρωί του Σαββάτου, τις πληροφορίες περί «κουρέματος» των τραπεζών που ανέφεραν οι «Financial Times».
Στην περίπτωση του Πάνου Καμμένου, φωτιά έβαλε το ειρωνικό σχόλιο του Δημήτρη Οικονόμου και το σιγοντάρισμα του Βασίλη Λυριτζή όταν ο αρχηγός των ΑΝΕΛ ψήφισε έχοντας δίπλα του το παιδί του, χρησιμοποιώντας το διαβατήριό του. Τα σχόλια θα περνούσαν απαρατήρητα αν δεν γίνονταν την Κυριακή, όταν ψήφιζε ο κόσμος, και αν δεν είχε προηγηθεί η στάση του καναλιού όλη την προηγούμενη εβδομάδα. «Κι εσείς έχετε την ΕΡΤ και το ΑΠΕ» ήταν η μάλλον αμήχανη απάντηση της Σίας Κοσιώνη, η οποία μια βδομάδα πριν είχε κερδίσει τα εύσημα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τα υπονοούμενα της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Στο Νέο Φάληρο υπάρχει φόβος πως η κυβέρνηση θα εξαπολύσει επίθεση εναντίον του σταθμού, εκτίμηση στην οποία ποντάρει ο ιδιοκτήτης του ομίλου Γιάννης Αλαφούζος για να ξεκινήσει νέα αναμέτρηση με την κυβέρνηση, με στόχο να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του κοινού, πιστεύοντας ότι είναι η ίδια εποχή με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, την περίοδο 1992-1993, όταν βέβαια στα μικρόφωνα του σταθμού υπήρχαν ο Νίκος Κακαουνάκης και ο Γιώργος Τράγκας και πίσω το μυαλό του αείμνηστου Κώστα Βούλγαρη.
Ο ΣΚΑΪ ανεβάζει ήδη τους τόνους. Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τις «εντεινόμενες απόπειρες τρομοκράτησης των φορέων της ενημέρωσης και των λειτουργών της από αυτοανακηρυγμένους φορείς ανάδειξης της μοναδικής αλήθειας». Κάνει λόγο για «στοχοποίηση και κλίμα προγραφών εις βάρος δημοσιογράφων», με «πειθαρχικές διώξεις» για τις απόψεις τους. Δηλώνει ακόμη πως «ο ΣΚΑΪ θα σταθεί απέναντι σε κάθε τέτοια εκδήλωση εκτροπής από τα δημοκρατικά κεκτημένα λειτουργίας του Τύπου και των Μέσων Ενημέρωσης». Και καταλήγει πως ο πρώτος σταθμός της προσφυγής του θα είναι «το Συμβούλιο της Ευρώπης, που είναι ο εγγυητής της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (και ειδικότερα του άρθρου 10 για την Ελευθερία του Τύπου)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου