Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε συνδρομητική

Ολυμπιακοί Αγώνες σε συνδρομητική - Κεντρική ΕικόναΑλλαγή σκυτάλης τα δικαιώματα μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων

Για πρώτη φορά η EBU χάνει τα δικαιώματα μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι από το 2018 «μετακομίζουν» στην ιδιωτική τηλεόραση, ελεύθερη και καλωδιακή, και στη συνδρομητική. Τα δικαιώματα κέρδισε η Discovery Communications, μητρική του Eurosport, από το 2018 έως και το 2024, έναντι ποσού 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. 
Τα ευρωπαϊκά δικαιώματα για τους Ο.Α. διαιρούνται πλέον για κάθε χώρα ξεχωριστά και, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Discovery, David Zaslav, θα «σπάσουν» και για διαφορετικά Μέσα, την τηλεόραση, τη συνδρομητική, τα κινητά τηλέφωνα και το Internet. Εγιναν επίσης δηλώσεις για τη δημιουργία ενός ξεχωριστού ολυμπιακού τηλεοπτικού καναλιού, που θα δίνεται σε συνδρομητικές πλατφόρμες από την εταιρεία.
Η Discovery Communications είναι μια εταιρεία μέσων ενημέρωσης που αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς στην Ευρώπη. Ηταν περισσότερο γνωστή στις ΗΠΑ για κανάλια όπως το TLC, το Animal Planet και το Discovery, ενώ πριν από έναν χρόνο πήρε και τον έλεγχο του αθλητικού Eurosport.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου