Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Ασπρόμαυρες καρτ ποστάλ μια άλλης δεκαετίας


main_01_S_029Ο βρετανός φωτογράφος Wolf Suschitzky κάνει ένα «Ταξίδι στην Ελλάδα του ‘60»

Σε ένα οδοιπορικό στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’60 μέσα από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του μας καλεί ο φωτογράφος Wolf Suschitzky, ο οποίος βρέθηκε στη χώρα μας εκείνη την εποχή. Οι συνήθειες και οι παραδόσεις μιας εποχής που φαντάζει μακρινή πια προς εμάς αποδίδονται με ντοκουμενταρίστικη όσο και νοσταλγική διάθεση συνθέτοντας εικόνες από μια ξεχασμένη, αλλά και οικεία πραγματικότητα. Μέσα από τις 48 ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Suschitzky, η Σκιάθος υπερισχύει και πρωταγωνιστεί στο φωτογραφικό αυτό αφιέρωμα απεικονίζοντας πρόσωπα του νησιού -γνωστά και άγνωστα-, αγροτικές σκηνές και γιορτές που συνοδεύουν γάμους και βαφτίσια. 

Στη συνέχεια η γνωριμία του Suschitzky με το ζωγράφο John Craxton θα τον οδηγήσει και στην Ύδρα, στο αρχοντικό του Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα, όπου και θα φωτογραφήσει τους δύο καλλιτέχνες. Την έκθεση συμπληρώνουν τα τοπία της Ακρόπολης, την οποία ο Suschitzky αποτυπώνει με θαυμασμό εκμεταλλευόμενος το έντονο φως και τις ενδιαφέρουσες φωτοσκιάσεις που δημιουργεί. Η έκθεση πραγματοποιείται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος» σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη σε επιμέλεια των Ian Collins και Ιωάννα Μωραΐτη. Στα πλαίσιά της θα προβάλλεται επίσης η ταινία μικρού μήκους «Μιχάλης της Σκιάθου» σε σκηνοθεσία John Ingram.

Info

06 Ιουλίου 2015
Έως 20 Σεπτεμβρίου 2015. Wolf Suschitzky. Ταξίδι στην Ελλάδα του ‘60. Σκιάθος, Ιερά Κοινοβιακή Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ώρες: 10:30 – 19:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου