Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Oι «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ που λένε «ΟΧΙ» στη συμφωνία


Η συμφωνία δεν είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν...
Για ακόμη μια φορά αποστάσεις παίρνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τις αποφάσεις της κυβέρνησης για λογαριασμό της συμφωνίας που στάλθηκε στους θεσμούς. 
Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας και υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, τόνισε από το βήμα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πως «η συμφωνία δεν είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να δώσει απάντηση στα προβλήματα, ούτε θετική προοπτική στη χώρα».
Λίγο αργότερα, εξερχόμενος από τη συνεδρίαση και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το τι θα πράξει, ο κ. Λαφαζάνης απάντησε: «Κάθε πράγμα στον καιρό του».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αριστερή Πλατφόρμα ετοιμάζει κείμενο με τις δικές της προτάσεις.
Ωστόσο, έγκυρες πηγές επισημαίνουν ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διαφωνεί και δεν ψηφίζει, αλλά δεν παραιτείται από υπουργός.
O κ. Λαφαζάνης, πριν λίγο στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ:


H Ραχήλ, η ΚΟΕ και η ΔΕΑ
Ο πρωθυπουργός από νωρίς να ξεκαθαρίζει πως εάν κατά την ψηφοφορία χάσει την δεδηλωμένη, δεν πρόκειται να συνεχίσει. Ο προβληματισμός είναι έντονος και ήδη από τους 162 βουλευτές της  συγκυβέρνησης  149 του ΣΥΡΙΖΑ  και 13 των ΑΝΕΛ έχουν αρχίσει οι πρώτες διαρροές.
Την ίδια ώρα η Ραχή Μακρή κατά την συνεδρίαση των Επιτροπών «είπε» το πρώτο ξεκάθαρο όχι στην ψήφιση της συμφωνίας. Σε δηλώσεις τους επίσης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν σκληρές τοποθετήσεις, μεταξύ αυτών και ο Αλέξης Μητρόπουλος
«Απρόθυμοι» να υπερψηφίσουν εμφανίζονται και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν σε αριστερές συνιστώσες. Πρόκειται για πέντε τηςΚΟΕ, τους Δημήτρη Κοδέλα, Βασίλη Χατζηλάμπρου, Ελένη Σωτηρίου, Μαρία Τριανταφύλλου, Βασίλης Κυριακάκης (ΚΟΕ), δύο της ΔΕΑ, τις Ιωάννα Γαϊτάνη και Ελένη Ψαρρέα ενώ ερωτηματικό παραμένει τι θα πράξουν οι Γιάννης Σταθάς και η Θεοδώρα Τζάκρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου